Brezplačna poštnina za vse nakupe nad 100€! Preberi več

Enostavne menjave in vračila! Preberi več

Hitra in zanesljiva dostava! Preberi več

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

O podjetju
Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p.

Sedež:
Mala vas 111, 5230 Bovec, Slovenija
Uprava:
Mala vas 111, 5230 Bovec, Slovenija
Poslovna enota: 
Bovec - Mala vas 111, 5230 Bovec, Slovenija
Davčna številka: SI37925075
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 6618243000
TRR:  SI56 1915 5501 2360 906 odprt pri Banki DBS d.d.,
Kontakt: info@alpskasola-bovec.si Jernej: 00386 31 614 265

 

Naročilo:
 • Cene v spletni trgovini: vse cene so v evrih in vključujejo DDV. Cena za izbrano blago velja na dan nakupa, tj. na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine Alpska šola Bovec. Cene veljajo v primeru plačila na način z navedenimi načini plačila pod navedenimi pogoji. Če se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, vas bomo o tem obvestili. Po svojih najboljših močeh vam bomo skušali v vsakem primeru zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
 • Podatki o opravljenih naročilih: podatki o opravljenih naročilih so shranjeni v sistemu spletne trgovine Alpska šola Bovec. Uporabniki lahko vsa svoja naročila pregledujejo v spletni trgovini Alpska šola Bovec.
 • Ponudba artiklov: ponudba spletne trgovine Alpska šola Bovec se ažurira in spreminja pogosto in hitro. 
 • Načini plačila: naročeno blago kupec plača preko PayPal Pal-a, kreditne kartice ali preko spletnega nakazila. Za naročila znotraj Slovenije je možno tudi plačilo po povzetju.
 • Postopek nakupa: nakupovanje poteka tako, da želene izdelke dodajate v nakupovalno košarico. Izdelke in njihovo količino v košarici je možno v katerem koli trenutku pred dokončno potrditvijo naročila poljubno spreminjati.

 

Za oddajo naročila se morate registrirati, nato pa nakup dokončate v treh korakih:

1. izbira načina dostave
2. izbira načina plačila
3. pregled in dokončna potrditev naročila

 • Pred končno oddajo naročila vam je na potrditveni strani omogočen vpogled v vseh podrobnosti naročila, vključno s ceno in količino. Vse elemente naročila je na tej stopnji možno popraviti. Šele s potrditvijo na tej strani je naročilo dejansko posredovano.
 • Po oddaji naročila prejmete obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. (Prejeta naročila obdelamo ob 09. uri vsak delovni dan. Do tega trenutka lahko prekličete naročilo na kontaktnem elektronskem naslovu. Izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila so vam vselej dostopni na naši spletni strani. Po preteku predpisanega časa preklic naročila ni možen).
 • Vsak delovni dan ob 9. uri pregledamo prejeta naročila, preverimo dobavljivost in naročilo potrdimo oziroma z razlogom zavrnemo. Pridržujemo si pravico, da vas po potrebi pokličemo na vašo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila vas po elektronski pošti obvestimo o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med vami in Alpska šola Bovec je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
 • Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na našem strežniku ponudnika in vam je dostopna v vsakem trenutku v vašem uporabniškem profilu.

  Vračilo blaga:

  • Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. jamči za kakovost blaga z garancijo uvoznika oz. proizvajalca blaga. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
  • Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V zadnjem primeru nas lahko kontaktirate in zagotovili vam bomo ažurno informacijo.
  • V primeru okvar zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile garancija ne velja. Prav tako garancije ni mogoče uveljavljati v primeru, da so na blagu vidni posegi tujih, nepooblaščenih oseb, pri napačnem upravljanju oz. malomarnem ravnanju.
  • Če z naročenimi artikli niste zadovoljni, imate v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da nam v štirinajstih dneh od prevzema blaga sporočite (elektronsko, po telefonu ali preko običajne pošte, pri čemer se kot rok za pravočasno oddano sporočilo šteje datum oddaje na pošti), da odstopate od pogodbe. V skladu z zakonom ni treba navesti razloga za odstop od pogodbe, se pa v podjetju Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. toplo priporočamo, da izpolnite obrazec za zamenjavo / vračilo blaga.
  • Izdelke morate vrniti najkasneje v roku štirinajstih dni po odstopu od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
  • Strošek, ki vas bremeni pri vračilu blaga, je strošek neposrednega vračila. Vračilo se šteje za pravočasno, če je pošiljka oddana v predpisanem roku.
  • Kupnino za vrnjene artikle vam bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom kot ste ga uporabili za plačilo, razen če bi želeli uporabo drugega plačilnega sredstva pri čemer za vas ne bodo nastali nobeni dodatni stroški.  Denar vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od nakupa, vendar bomo vračilo zadržali v primeru, da v predpisanem roku od vas ne bomo prejeli vrnjenega blaga ali potrdila o vrnjeni pošiljki.


  Odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo njegovim splošnim pogojem poslovanja, vam ni treba sprejeti. Blago je po dogovoru mogoče tudi osebno prinesti na poslovno enoto podjetja.  Odgovornost podjetja za stvarne napake: 

  • Reklamacijo zaradi stvarne napake lahko uveljavljate za vsak kupljeni izdelek, ki garancijo ima ali pa je nima. 
  • Iz naslova stvarne napake lahko napako reklamirate pri prodajalcu in to v roku dveh mesecev od odkritja stvarne napake oziroma v roku dveh let, odkar ste prevzeli blago. Po lastni izbiri lahko zahtevate: (1) odpravo napake, (2) vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako, (3) zamenjavo blaga, (4) vračilo plačanega zneska.
  • Pri uveljavljanju pravic iz tega naslova nam morate v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nam omogočiti, da izdelek pregledamo. Če napaka ni sporna, moramo čim prej, najkasneje pa v roku 8 dni, ugoditi vašemu zahtevku. Če pa o napaki obstaja spor, vam moramo v roku 8 dni podati pisni odgovor. 

   Odveza odgovornosti:

   Po svojih najboljših možnostih se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na naših straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da nam ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.


   Pritožbe in spori:

   • Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.
   • V primeru težav se kupec s prodajalcem Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. poveže na telefonsko številko 00386 51 688 562 ali po elektronski pošti preko e-poštnega naslova info@alpskasola-bovec.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
   • Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

    Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

    • Skladno z zakonskimi normativi Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
    • Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, Avstrije, BIH, Francije,  Hrvaške, Italija,  Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Slovaške, Srbije, Velike Britanije in Češke,  na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spletni povezavi: <<--POVEZAVA-->>
    • Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

     Kodeks ravnanja po ZEPT:

     • Podjetje Alpska šola Bovec, Jernej Skok s.p. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi. Več informacij o ZEPT je na voljo na spletnih straneh Uradnega lista Republike Slovenije.