Materiali

The North Face izdelki so izdelani s pomočjo napredne proizvodne tehnologije, ki omogoča oblačilom, da v najboljši meri služijo svojemu namenu.


OPIS TEHNOLOGIJ:

 • Polnilo gosjega puha: v vseh The North Face proizvodih je uporabljen le najkakovostnejši puh madžarskih gosi, ki ga prej testirajo v treh fazah proizvodnje za odpornost proti vlagi, volumensko kapaciteto in sposobnost ponovno pridobiti volumen po kompresiji. Puhasto polnilo je kazalnik dveh zelo pomembnih lastnosti oblačila: razmerja toplote proti teži in stisljivosti.
Puhasto polnilo 900: Najboljša kakovost, najlažje in najbolj stisljivo puhasto polnilo trenutno na tržišču in ekskluzivno pri The North Face. Približno 30 gramov polnila zadostuje za 15 dm3 – najtežje polnilo glede na volumen trenutno na voljo.
Puhasto polnilo 800+: Izjemna toplota v lahkem paketu.
Puhasto polnilo 700: Superiorna izolacija z majhno težo za slabo vreme.
Puhasto polnilo 600: Močno razmerje toplote proti teži za nabor različnih temperatur.
Puhasto polnilo 550: Izolacija z nižjim razmerjem toplote proti teži.
  • Primaloft® je idealen material za hitro gibanje z minimalno teže. Zahvaljujoč dobri stisljivosti in mehkobi v ultra lahkem paketu je idealen za avanture s hitrim tempom, ko je zmanjšana teža ključnega pomena. 
  • ThermoBall™ je nova sintetična alternativa puhu. Izolacija Thermoball™ je stisljiva enako kot puh. Majhni zračni žepki ujamejo in zadržijo toploto ter tako zagotavljajo učinkovito izolacijo, tudi ko se material zmoči. 
  • DryVent™ 2L je dvoslojen nepremočljiv in zračen material, ustvarjen iz poliuretanske (PU) prevleke. Mrežasta podloga pa mu doda trpežnost in udobje s tem, ko prevleko DryVent™ 2L PU fizično loči od kože. 
  • DryVent™ 3L je trislojni najboljši nepremočljiv in zračen material The North Face oblačil. Ohranja svojo neprepustnost tudi v najslabših vremenskih razmerah. Njegova večplastna membrana dovoljuje znoju, da prehaja skozi material in zagotavlja, da ostanete suhi ter da vam je udobno in toplo. 
  • GORE-TEX®: oblačila, ustvarjena s tehnologijo GORE-TEX® so trajno vodoodporna in neprepustna za veter ter optimalno zračna. Trajni proizvodi, ki povečajo zaščito in udobje uporabnika. Dvoplastna konstrukcija, uporabljena pri proizvodih GORE-TEX®, je ustvarjena za široko paleto aktivnosti na prostem. Specifična membrana GORE-TEX® je povezana z zunanjim materialom in zaščitena z notranje strani z ločenim slojem, kar zagotavlja večje udobje in vsestranskost. 
  • Polartec® Classic je topel in lahek material, zelo dobro diha in se hitro suši. Je zelo trajen, perete pa ga lahko v pralnem stroju. 
  • Tehnologija FlashDry™ je inovativni material, ki vključuje mikro-porozne dodatke, le ti pa izboljšajo uravnavanje vlage in temperature. Tako oblačila lažje odvajajo odvečen znoj med vašimi najtežjimi podvigi, pospešijo čas sušenja ter se odlično obnesejo v raznovrstnih vremenskih razmerah.